1000 ogen project


Dorpsbelang Sondel heeft een voorlichtingsavond in de Bining gehouden in samenwerking met de politie over om een WhatsApp-groep aan te maken in Sondel.
Met elkaar kunnen we dan een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie.

Voorafgaande aan deze avond stond er vanaf 17.00 uur een inbraakpreventietruck bij de Bining waar een ieder info kon krijgen om de dievengilde buiten de deur te houden.

Tips te over om je huis goed te beveiligen. Maar de dieven worden ook slimmer en om deze een stapje voor te blijven kan men een wijziging in de voor en achterdeur (laten) maken door een kerntrekbeveiliging aan te brengen.

Met speciaal inbraak materiaal kan de dief binnen een minuut je woning binnen dringen. Door een kerntrekbeveiliging toe te passen is het niet mogelijk (zeg, duurt veel langer) om het cilinderslot er uit te trekken. De kan op inbraak is nihil. Bij nieuwbouw is een kerntrekbeveiliging een eis volgens Politie Keurmerk Veiling Wonen.

's Avond kwamen een 30 tal inwoners langs. Buurtagent Hebing die tekst en uitleg gaf liet eerst via een beamer een filmpje hoe een dief sneller te pakken is via een WhatsApp-groep.

Als men verdachte personen in het dorp ziet, kan dus via een Whats-App groep de samenwerking onder de buurtbewoners worden vergroot. Men belt dan de politie via 112 en geeft daarna via de groeps WhatsApp info door dat er in het dorp een verdacht persoon zich ophoud.
Met meerdere ogen wordt deze persoon dan in de gaten gehouden.

Aan het eind van de avond hebben zich al een 20-25 personen opgegeven voor groep-App in het dorp. En en ander moet nog worden uitgewerkt, maar dat de groep-App er komt dat is zeker.

Riedo.nl, 16 maart 2016
 

info bij de inbraak-prefentietruck