55+ groep in de Bining


Op de donderdagmiddag is er voor de 55+ groep een sociale middag in de Bining. Deze middag waren er een 14 tal Sondelers aanwezig en twee geleden wel 20. Het leeft dus leeft geweldig.

Er is van alles te doen, Jeu de Boules, koersbal, biljarten, kaarten of een boek halen of ruilen.
's Morgens wordt door de beheerders de kachel aan gezet als mede het biljart.
Als de 55+ groep 's middag binnen loopt, dan is het al lekker warm.

Daar het nog knap herfstweer is zijn er die deze middag een aantal rondes Jeu de Boules spelen achter de Bining op de daarvoor bestemde plek. En dan ook nog even fanatiek spelen.
 
Er is nu ook een ijzeren framewerk rondom een schijnwerper geplaatst achter aan de muur boven de Jeu de Boules baan. Deze is hier al geplaatst vanaf het begin voor licht in de duisternis. De jongens die op het terrein achter de Bining voetballen kregen het voor elkaar om een aantal keren deze schijnwerper met de bal te raken, dat resulteerde dat de lamp stuk was, vandaar een framewerk er
om heen.
Afijn.

Binnen waren een aantal aan het biljarten en een groepje was aan het klaverjassen. Even een gezellige middag samenzijn en nadien even een bakje samen drinken.
En op deze middag tussen 14.00 en 16.00 uur kan een ieder die van lezen houdt, een boek lezen uit de boekenruilhoek die in de bestuurskamer staat. Geheel gratis, als het boek maar weer terug komt, dan kan een ander het ook lezen. Toch wordt er niet heel veel gebruik van gemaakt.
Wellicht dit nog iets meer promoten of zijn we bijna al gedigitaliseerd, zodat de boeken bij het oud papier kunnen.


Jeu de Boules

De boekenruilhoek
 

 

 

Riedo.nl, 3 nov. 2016


Klaverjassen