De tak foto/video waar ik al veel  langer mee bezig ben wil ik verder uitbreiden tot het
bedrijf: RIEDO
Het is toch geweldig om een mooie foto of een dvd met videofilm van uw familie of uw bedrijf in uw bezit te hebben. Voor later krijgen deze foto's of videofilm veel meer waarde.
Enige voorbeelden zijn hieronder te bekijken.
 
Fotografie Sinds jaar en dag maak ik foto's van alles wat ik tegenkom. Hoofdzakelijk in mijn eigen omgeving.
Waarom zult U zich afvragen. De reden is dat fotograferen plezierig en prachtig werk / bezigheid is en daardoor kom je nog eens ergens. Ook de tijd gaat snel en hierdoor veranderen  veel details, mensen en landschappen, enz. Tegenwoordig kun je de foto's  heel gemakkelijk digitaal vastleggen en bewaar je iets voor het nageslacht.
Van de foto's kunnen op de computer ook heel gemakkelijk uitgesneden worden gemaakt  en verder met bewerken is het mogelijk om met het tekenprogramma Adobe Photoshop de foto's bij te werken, o.a. rode ogen.

 99,9 % van de foto's die op deze site staan zijn door mij zelf gemaakt.

Wilt u ook een mooie fotoreportage van uw gezin, bedrijf of dier, neem vrijblijvend contact op. tel. 0514 - 602558

Enige voorbeelden

 

Kokedei yn Warkum


De morgenstond.....


Sondel-west winnars buurtenkamp 17e Sondeler Bil


Sepia oog van .....
 

 

Video

Bewerken
Videofilm maken heeft ook altijd mijn hobby geweest, voorheen werd dan gefilmd met een analoge videocamera, maar tegenwoordig is dit een digitale camera. Werden de eigengemaakte film eerste op videoband gezet, nu worden ze overgezet op dvd.
 Bij het overzetten van analoge film naar de videorecorder is er enig beeldverlies. Dit is bij een digitale camera naar computer niet het geval.
 

Ook is het mogelijk om videobanden over te zetten naar de computer. Zodat u ook uw oude familiefilmpjes in een modern jasje kunt zien, dit dan eventueel met menu's.

Heeft u belangstelling om uw kostbare film over te zetten naar dvd neem dan contact met mij op.
Of een promotievideo van uw bedrijf.

Overzetten van :
videorecorder VHS naar DVD
Video8 naar DVD
Hi8 camera naar DVD
DV naar DVD
Dia's en negatieven

Interesse, neem dan contact op, tel. 0514 - 602558

Bedrijfspresentaties

Voorbeeld videofilm


Historie Sondel Al jaren doe ik onderzoek naar de geschiedenis van Sondel. Vanaf het ontstaan van het dorpje Sondel tot het heden probeer iFouragehandel en winkelier Pieter Boomsma. 1920k in allerlei vorm gegevens hiervan vast te leggen. Op dit moment bezit ik een 95% van alle aanzichtkaarten van Sondel.

Kadasterkaarten uit 1800 geven zeer waardevolle informatie hoe alles er toen bij lag. Luchtfoto's uit de jaren 40 en 60 geven ook veel informatie. Boeken van H. Twerda en Lipkje Post-Beuckens zijn een bron van informatie, alsmede oude notulenboeken.
Ook de verhalen achter de mens boeien heel erg. Ik ben al bij vele Sondelers en oud Sondeler langs geweest om een verhaal hoe het er eertijds om en aan toe ging.
En altijd nog op zoek naar oude foto's / beeldmateriaal van Sondel.
Mocht u nog oude beelden / materiaal van Sondel hebben................................................

Er is al een voorlopig bestuur en er komt dan binnen afzienbare tijd een werkgroep over historisch Gaasterland.