2015 is weer door de jongeren van Sondel uitgeknald met carbidbussen. De vergunning is aangevraagd en op een stuk weiland van Kerst kon men naar believen knallen met carbid.
Deze maand een aardige warme December maand. Vandaag droog met een straf windje. Veel Sondelers kwamen een kijkje nemen. Ook veel jeugd kwam langs. Achter de bussen was een draad gespannen waar men niet voor mocht komen, alleen de jongens die de bussen prepareerden.

Een tiental oude melkbussen stonden op een rij opgesteld.
Het grote kanon stond ook weer opgesteld. De harde knallen denderden weer aardig door de oren. De wind kwam van de Nijemirdumer kant en die konden er ook wat van mbt de luide knallen.

's Morgens was er wat hout gebracht, een vuurtje hoort er bij, al zou het alleen maar om warm te blijven.

Corrie kwam 's middags iedereen een oliebol brengen wat er zo'n ingaat als 'een preek in een ouderling'.

'De jeugd had veel vertier met het opstoken van al het hout en kerstbomen.


Een groep jonge mannen had bij het Berepaed ook een houtstapel in brand gestoken. Daar zat met op een oud bankstel om heen om even bij te praten met een biertje. Later op de avond zijn er nog een aantal oude autobanden op de houtstapel gegooid.
Vanmorgen smeulde dit brandje nog wat na. We gaan er vanuit dat dezelfde personen de resten ook weer opruimen. Alvast bedankt!

Verder is de nacht in Sondel rustig verlopen. Bij school weer een wereld restanten van vuurwerk. Bep haar Heineken fietsrek staat ook elders. Op de haag bij de kerk lag een bankje, maar voor de rest prachtig vuurwerk in Sondel en omgeving.
Al het goede  voor 2016 toegewenst.

 

Riedo.nl, 1 jan 2016