2016 is in een vogelvlucht voorbij gegaan. Voor je het weet is er weer een jaar om. Maar een jaar om op terug te zien, wat men weer allemaal door de handen heeft gehad.

Op het land van Kerst stond de oude keet weer opgesteld en een stuk was afgezet met linten waar men als bezoeker achter moest blijven.  Links stond een grote bak waar oud hout in kon worden opgestookt, heeft de jeugd ook wat te doen.
Er stonden weer aardig wat melkbussen op de rij binnen de linten, dus knallen maar. Dit jaar kwam er een tweede groot kanon bij, links op de foto, een verbeterde versie van de eerste. De verdeling van het ontstane gas was ook beter daar me er een plank in liet glijden met drie blikjes met carbid.
Dus nog hardere knallen, moet ook wel de buren (dorpen) doen niet minder.
 

Wederom dit jaar werd bij het Berepaed een brandje gemaakt.  In vlot tempo werd hout en meerdere ingrediŽnten bij elkaar geraapt en gelijk de fik er in. Een paar bankstellen er bij gezet en een biertje drinken. En nadien de bankstellen ook op de brandstapel. 

Verder de volgende morgen heel rustig in Sondel, de lichten in de kerk branden al weer voor de kerkgangers.
Hier en daar wat restanten van vuurwerk.
Het brandje aan het Berepaed smeult nog na.

De pipowagen alwaar men in kon zitten bij het carbid schieten, vanwege het koude mistige weer, was een oud ding en na gedane arbeid werd deze ook in de fik gestoken.

Riedo.nl, 31 dec. 2016