Super snel internet in Sondel

11 april j.l. was er een bijeenkomst van DFMopGlas in de Bining, gezamenlijk met de buurtdorpen. Een presentatie op scherm met uitleg over de stand van zaken.

Het eerste wat u moet doen als u snel internet wilt hebben in uw woning/bedrijf is u aanmelden op www.dfmopglas.nl.
Dit is een vrijblijvende aanmelding, waarmee DFMopGlas een inventarisatie maakt, welke gebieden in aanmerking komen voor aanleg. De (nog vast te stellen) gebieden, die meer dan 60% aanmeldingen hebben, komen in aanmerking.

Glasvezel heeft superieure capaciteiten met een stabiele verbinding. De allerbeste HD-kwaliteit voor uw tv en de hoogste internetsnelheid. Het instappakket heeft een snelheid van 100Mbit/s, up en download. ADSL haalt in het gunstigste geval 8Mbit/s download, maar is in Sondel gemiddeld 2,5Mbit/s.

DFMopGlas is een co÷peratie die het net gaat beheren. Het wordt een open net, dat wil zeggen: elke aanbieder (provider) wordt toegelaten. Sowieso komt Kabelnoord er op, dus er is een gegarandeerd aanbod. Het genoemde instappakket 3 in 1 (TV, telefoon en internet)kost 46,50 euro per maand (www.kabelnoord.nl).
Daar bovenop wordt maximaal 15 euro toelage per maand gerekend als een deel van de investering. Dit is een maximaal bedrag, vastgesteld door de Provincie en wordt in de loop der tijd afgebouwd naar nul. Dit is een voorwaarde in de te houden aanbesteding.

De planning is dat er gestart wordt in 2018 en dat de laatste aansluitingen na drie jaar gedaan zijn.

Dit mag Sondel absoluut niet voorbijgaan! Meld u aan bij DFMopGlas.nl!

Het glasvezelteam namens Dorpsbelang Sondel,
Marten Hendrik Hospes,
Doede Deinum,
Ibo Grouwstra