Verbreding fietspad Oudemirdum-Sondel in voorbereiding


Fietspad richting Nijemirdum

De gemeente Gaasterlân-Sleat bereidt een plan voor tot verbreding van het fietspad langs de weg tussen Oudemirdum en Sondel.
Voor dit project is geld door de provincie Fryslân beschikbaar gesteld. Dit jaar wil de gemeente nog met de uitvoering beginnen. Om de uitvoering mogelijk te maken is aankoop van grond van aangrenzende bewoners nodig. Daarvoor start de gemeente binnenkort onderhandelingen

Bron: Balkster Courant 6 maart 2003

 

Fietspad verbreed langs weg bij Sondel

SONDEL- Het fietspad langs de doorgaande weg van Sondel via Nijemirdum naar Oude,irdum wordt verbreed. De dorpsbewoneners vragen hier al jaren om. De gemeente Gaasterlân-Sleat , die in 2001 al geld reserveerde voor de verbreding, kan nu onverwachts 40 procent subsidie krijgen van de provincie voor de ruim €400.000 kostende klus.
Het 5 kilometer lange fietspad is 1,50 meter breed. Dit is volgens de dorpelingen te smal voor fietsers om elkaar fatsoenlijk te kunnen passeren. Volgend jaar wordt het pad 2,10 meter breed. In mei moeten de werkzaamheden afgerond zijn.

Bron: Leeuwarder Courant  18 oktober 2003

 

Fietspadverbreding medio mei 2004 klaar

Fietsers krijgen straks de ruimte op het pad langs de doorgaande weg van Sondel via Nijemirdum naar Oudemirdum. Dorpsbewoners vragen al jaren om verbreding van de 4.5 kilometer lange fietspad. De breedte van 1.50 meter was onvoldoende om elkaar fatsoenlijk te kunnen passeren.
Aannemers bedrijf Haarsma uit Tjerkwerd is bij Oudemirdum bezig met het graafwerk voor het aanleggen van de fundering. in het eerste stuk vanaf dit dorp komen allemaal nieuwe tegels. met de oude tegels wordt de rest van het pad tot aan Sondel verbreed.
Begin juni moet het hele pad 2.10 meter breed zijn. De klus kost ruim €400.000. De gemeente Gaasterlân-Sleat krijgt hiervoor 40 procent subsidie van de provincie. 

Bron: Leeuwarder Courant  19 febr. 2004

 

 
Aanleg nieuwe fietspad bij Sondel