25 jaar Hummelterp


De peuterspeelzaal "Hummelterp"geeft een klein feestje vanwege hun 25 jarig bestaan. De leidster van het eerste uur Riemke en Pieteke, alsmede de later bijgevoede leidsters waren ook uitgenodigd.
Een muzikant fleurde voor de pauze de boel op.

Oktober 1987 is de peuterspeelzaal Hummelterp opgericht door Riemke Deinum en Pieteke Flapper. Ze hadden zelf kinderen in de kinderwagen en wilden graag dat ze met elkaar en andere kinderen uit Sondel konden spelen in een crèche. Zo is het gegroeid, aldus Riemke.
Ze kregen een start kapitaal van 200 gulden van het toenmalige dorpsbelang. Van de inwoners van ons dorp hebben ze speelgoed gevraagd om op die manier op te starten in lokaal van Sondel alwaar Nieske Aukema toen beheerster was. 

In eerste instantie was er één dagdeel  en later 2 dagdelen. Dus kwamen er ook meer leidsters, dit waren Epkje Klompmaker, Vera Mous, Anneke Ferdinand en Coby Hoekstra.
Invalsters waren Janny Talsma en Froukje vd Goot.

 


De peuters krijgen een traktatie van de oudleidsters
Oktober 2009 zijn de peuters van de Hummelterp vanuit het lokaaltje verhuisd naar de Christelijke Basisschool in Sondel.
Men had in de nieuwe ruimte een eigen speelruimte voor de peuter ingericht wat ook kon blijven staan.

In de pauze  werd er even bijgepraat met een bakje koffie en een stukje gebak.  De peuters kregen van de leidsters van het eerste uur een versnapering en de leidsters van nu Anita en Roelie gaven aan de oud leidsters een aardigheidje.

Toch een goed initiatief geweest in 1987 om een peuterspeelzaal op te starten, de speelzaal "Hummelterp" leeft als ooit te voren.

Riedo.nl  27 okt. 2012