Sfeervolle Kerstmarkt in Sondel    

Het actieve bestuur van de dorpshuiscommissie had voor 13 december net als vorig jaar een kerstmarkt georganiseerd van 15.00 tot 19.00 uur. En René en Wietske hebben hun loods weer beschikbaar gesteld.
De dag er voor hebben  een aantal dames in de loods al een twintigtal kerststukjes in elkaar gezet voor de kerstmarkt.

Bij het Tsjerkeplein stond een grote opblaas Kerstman opgesteld met een verwijzing naar de kerstmarkt. Dit was een goeie opzet, daar er op een gegeven moment de kerstmarkt knap volstroomde met bezoekers. De loods stond vol met kraampjes van allerlei soort. Kapster Laura die leuke krullen in de haren van de dames kon draaien. Wiebe Brouwer met gevlechte eendenkorven maar nu in de vol van een bel of mandje. De Kerstman probeerde kerstbomen aan de man te brengen en hij liep over de kerstmarkt met een grote luide bel voordat de Bilsjongers gingen zingen. En tussen door speelden twee dames kerstmuziek op de viool.

Coby had een crea-middag opgezet. En hier werd goed gebruik van gemaakt.  Er werd een krans gemaakt van oude fietsbanden en op vierplaatsen op de krans werden zilveren tierlantijntjes geplakt en daarbij enige kerstbollen en kralen. Een mooie krans.

Op meerderen plaatsen werd iets te eten aangeboden, o.a broodje hamburger, bord snert of een beker warme glühwein. Dit smaakte prima daar het buiten rondom de nul graden schommelde.
Bij de bar kon men koffie en koek, fris of een biertje krijgen en onderwijl deze versnaperingen op te drinken kon men op een groot beeldscherm heel veel maar dan ook heeel veel foto van Sondel bekijken uit vervlogen tijden tot foto's van hedendaags. Deze foto waren een deel van de collectie van Riedo.nl.

De dorpshuiscommissie is goed actief, daar er in november j.l. ook al een actie was van bloembollen (in het voorjaar zal Sondel stralen van de bloemen) en hieraan is ook een leuk bedrag overgehouden ten bate aan het te bouwen dropshuis. De ijzercontainers die het hele jaar bij Igge hebben gestaan is ook een succes. En nu deze kerstmarkt weer. De gemeente heeft een leuk bedrag toegezegd, maar we moeten zelf de schouders er zeker onder zetten door veel zelfwerkzaamheden  en voor het er helemaal staat....... dat duurt nog wel even.
 

Riedo.nl,13 dec.2008