Kraanverhuurbedrijf Jan de Roos
 

LEMMER/SONDEL. Jan de Roos uit Sondel begon in 1995 een eigen kraanbedrijf en werkte tot 2000 alleen. Naar gelang de vraag in de markt en groei van zijn bedrijf breidde hij daarna uit met hoogwerkerverhuur, een transportbedrijf en een montagebedrijf op industrieterrein Lemsterhoek. Momenteel heeft hij 22 mensen in vaste dienst en maakt hij gebruik van tijdelijke krachten, zodat er in totaal zo’n dertig mensen voor het bedrijf werkzaam zijn.
De Roos spreekt van een gezond bedrijf: ,,Breedschaligheid is onze kracht. Met transport en montage in eigen beheer leveren we een totaal pakket. Bovendien draaien we nergens onze hand voor om, of het nu om het monteren gaat van een trap of een staalconstructie van een voetbalstadion”.

 
Jan de Roos bouwt grote staalconstructies in Noord-Nederland, globaal boven de lijn Amsterdam - Amersfoort. Balken tot 30 meter worden met eigen vrachtwagens naar de bouwlocatie getransporteerd. Met eigen kranen en hoogwerkers worden vervolgens de staalconstructies door eigen montageteams gemonteerd.
De Roos gaat overigens de kleine klus evenmin uit de weg. ,,Wij leveren ook aan particulieren en met name het verhuurbedrijf is voor de directe omgeving van belang. Zo hebben we voor iedere klus een hoogwerker; tot een lengte van vijftig meter, maar ook tot vijf meter.” Het kraanverhuurbedrijf heeft kranen die een gewicht van zestig ton kunnen dragen en verzetten. Terzijde moet worden opgemerkt dat Jan de Roos ook als werkgever van belang is voor de regio, want alle werknemers wonen in de buurt.

De Roos heeft naam gemaakt met specialistisch werk. ,,Zo hebben we in de Amsterdam Arena de speciaal systeem voor de akoestiek gemonteerd. Anderen durfden het niet aan, maar wij hebben de klus aangepakt en afgemaakt en daar maak je naam mee. Ook hoogwerkerklussen in een bestaand gebouw waarbij er maar heel weinig druk op de vloer mag komen, nemen we voor onze rekening. Heb ik de apparatuur niet zelf, dan huur ik die, want we laten de klus er niet voor schieten.”
Op de website www.janderoos.nl wordt het specialistische werk en het materieel met foto’s extra uitgelicht.


Bron: Balkster Courant
Datum 26 oktober 2006

Bouw staalconstructie AZ stadion 2005
         
Jan de Roos opent nieuwe pand te  Lemmer

Op 3 januari kon een ieder een kijken nemen bij het nieuwe pand van Kraanverhuurbedrijf Jan de Roos dat staat aan de Uitheijing te Lemmer.
Het bedrijf groeit nog steeds. Nu werken er ongeveer een veertig man  en nog een aantal los personeel.
Net is Jan de Roos een samenwerkingsverband aangegaan met het bedrijf
Opsafe-valbeveiliging dat gespecialiseerd is in het monteren en demonteren van veiligheidsnetten en randbeveliging. Dit sluit weer goed aan bij ons bedrijf, aldus Jan.
Voor de openingsdag werd al het materiaal opgesteld voor bezichtiging. Binnen in de grote loods die lekker verwarmd was kon men even bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje.

   
Het nieuwe pand van Jan de Roos