School Sondel na verbouw feestelijk heropend.


Vrijdag is de school Op ‘e Terp in Sondel geopend na een opknapbeurt. Vrijdag avond kon iedere dorpsbewoner, pake en beppe of andere geďnteresseerden er een kijkje nemen en de school bezichtigen onder het genot van koffie, een glaasje en een hapje.

 

 

 

 

De officiele  opening van de school werd op op 21 juni 2002 verricht door Femke Schaap en Douwe de Vries.

 

 

 

Onder, kijkt Klaas Altena (hoofd van de school) toe hoe Femke Schaap en  Douwe de Vries de opening verrichten.

 

Er waren al lange tijd plannen om de school op te knappen, niet door achterstallig onderhoud , maar om de kleuren weer aan te passen bij de wensen van deze tijd. Het bestuur heeft mevrouw de Koning uit Balk in de arm genomen voor advies, en zij kwam met plannen. Daarna konden de vakmensen en heel veel vrijwilligers van het dorp aan de klus beginnen.

Er is heel wat gebeurd. De kinderen, juffen, meesters en ouders hebben zowat alles van z’n plaats gehad wat er in school staat. Alle vitrages en gordijnen zijn vervangen en er ligt nieuwe vloerbedekking. Er zijn nieuwe plafonds en de toiletten zijn verbouwd en opnieuw betegeld. En wat opvalt is dat de hele school geschilderd is in hele frisse kleuren. De kleuren van de lokalen verbeelden de jaargetijden van het jaar, winter, lente, zomer en herfst.

Al dit werk is in een paar maanden gedaan. Het was een drukke periode maar ook een gezellige tijd door samen zo’n klus te klaren. Nu staat eerst de vakantie voor de deur en daarna kan iedereen weer met frisse moet beginnen.

Bron: Balkster Courant 21 juni 2002