Politie lost vernieling en inbraken op

SONDEL. De politie heeft in april  een onderzoek afgerond naar vernielingen en diefstallen in Sondel in de periode eind 2000 tot zomer 2002. Twee knapen uit Sondel, een 16 en 19-jarige jongen zijn gehoord. Zij worden verdacht van twee inbraken in een recreatiewoning aan de Delbuursterweg, een brandstichting van een tractor aan de Noorderreed, de diefstal van fietsen en diverse vernielingen.

De waarde van de buit was ongeveer 3000 euro. Bij de 16 jarige jongen werden thuis een aantal van diefstal afkomstige goederen, zoals een videorecorder, een elektrische heggenschaar, een elektrische kettingzaag en een wereldontvanger (radio) aangetroffen. Verder werd nog een satelliettuner teruggevonden. De goederen zijn door de politie in beslag genomen. De 16 jarige verdachte bleek overigens ook slachtoffer te zijn. Hij was telefonisch bedreigd door een andere 16 jarige inwoner van Sondel, omdat beiden al jaren niet met elkaar over weg kunnen. Tegen de genoemde drie Sondelers is door de politie proces-verbaal opgemaakt. Ze zullen zich binnenkort voor justitie moeten verantwoorden.

Bron: Balkster Courant   17 april 2003

 

Boefje uit Sondel voor de rechter

SONDEL. Tijdens een onlangs gehouden zitting van de Leeuwarder rechtbank is een jeugdig boefje uit Sondel veroordeeld voor brandstichting en inbraak. De jongen stak een tractor in brand en brak tot driemaal toe in bij een woning aan de Delbuursterweg. De jongen werd veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur en het betalen van een schade vergoeding aan de eigenaar van de tractor. Ook moet hij een vergoeding betalen aan de eigenaar van de recreatiewoning.

Bron: Balkster Courant 2 oktober 2003