ReŁnie in Sondel op de langste dag.

Na een klein jaar van voorbereiding is het dan zover. Vandaag 21 juni is het geweldig mooi weer voor de reŁnie. Een grote tent waar de 225 aangemelde reŁnisten kunnen vertoeven voor een bakje koffie en later voor het middageten, staat klaar. De vrijwilligers in de catering hebben ook alle voorbereidingen getroffen.
Half tien eerst maar even een bakje koffie voor het begint te lopen.
Voor tien uur arriveren de eerste reŁnisten.
Zo rond kwart voor 11 is iedereen binnen en opent Feike deze dag en heet een ieder welkom. Na het tweede bakje koffie kan men in de Bining de video van 1969 bekijken alwaar de namen van de personen onder zijn gezet.
Aan de zijkant een 4-tal grote platen waarop een 80 tal oude historische foto's van Sondel zijn geplaatst.
Met dit mooie weer kon men buiten het terrein en dorpshuis bekijken en Sondelers ontmoeten uit vroeger jaren en op deze manier bijpraten.
Zo rond kwart voor 1 kwamen de meeste reŁnisten weer in de tent voor het middageten. Over en weer pratend waren we zo een uur verder. En dat kwam weer mooi uit....
 
Half 2/ kwart voor 2 stapte Burgemeester Aalberts van de
Friese Marren binnen om Feike Samplonius in het zonnetje te zetten. Feike zit al meer dan 35 jaar in bestuur Dorpsbelang en jarenlang in de besturen van de kaartclub en lid van de oudercommissie.
Vanaf 2001 voortrekker voor het verwezelijken van het dorpshuis de 'Bining' in Sondel.
Betrokken bij de verbouw van de kerk en nu de kerktoren en de gehouden reŁnie van 2003.

De burgemeester prees Feike voor zijn verdienstelijkheid voor het dorp en spelde de versierselen op en benoemde hem tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

 
Na dit gebeuren konden de (oud)inwoners van Sondel in het lokaal nog een 300 oude historische foto's van Sondel bekijken. Vervolgens kon men de gerenoveerde kerk van Sondel binnen bekijken. De oude grafzerken die onder de houten vloer liggen waren ook te bewonderen.
 
De hele middag is het erg druk in en om de kerk geweest aldus kerkbeheerder Kees Haringsma.
Een grote groep reŁnisten hebben ook een kijkje genomen in de school en even verder op in het Gaasterlands Streekmuseum van Willem Eppinga.
Iedereen heeft deze dag als geweldig ervaren.

Op deze dag stond de tijd heel even stil aldus een oud-Sondeler. Nog even een napraatje in het dorpshuis en de dag is voorbij gevlogen.

     


Reunie-commissie

 

Riedo.nl  21 juni 2014

 

Meer foto van de reŁnie 2014