Duurzaamheid op de agenda gezet in Sondel

Ecoshop Helder en De Graasboerderij hielden zaterdag, als afsluiting van De Week van de Smaak, een duurzame markt met filmvertoning van de film 'Dansen met gehoornde Dames'.

Ruim tweehonderd mensen bezochten de markt en meer dan 120 mensen bekeken de film op locatie van de Graasboerderij in Sondel. In de stal was een ware filmzaal gebouwd van strobalen, waar de film het verhaal vertelde achter de Remeker Kaas. De film laat zien hoe een boer en boerin besluiten hun melkveebedrijf te transformeren:  geen antibiotica & inentingen meer, maar werken met voedingrijk weiland, kruiden en met behoud van de hoorns.

Uit de reacties van de bezoekers blijkt dat de film veel heet losgemaakt en aanzet tot nadenken over de traditionele manier van landbouw en veehouderij. Tevens over wat men zelf zou kunnen doen om bij te dragen aan een duurzamere manier van leven.


Vooraf gaand aan de film was er een duurzame markt, die veel bezoekers trok uit de regio.
Onder het genot van de heerlijke najaarszon waren er vele duurzame producten te proeven en demonstraties  te zien op het gebied van lekker verantwoord eten en duurzaamheid, variŽrend van biologische stoffen en diervoeding tot eetbare wilde planten en duurzame vis.

Bron: Balkster Courant, 9 okt. 2014


Foto: De Graasboerderij