Stichting Pier21


Datum is gewijzigd  - Stichting PIER21
(wegens culturele jaar 2018)

Nieuwe datum is 23 februari 2019 , schrijf het in uw agenda !!
 

Met het waargebeurde verhaal :
              
It wie op een Simmerjűn

Hoofdrollen : Jan Arendz & Joke Tjalsma
Zij staan te popelen om deze gloednieuwe tragikomedie te brengen beide in een dubbelrol.

Theo en Anneke hebben elkaar op latere leeftijd gevonden. Theo helpt Anneke zo goed als hij kan bij het vinden van een fijne plek in een verzorgingstehuis voor haar vader en moeder, Daniël en Wimmy. Die zijn op een leeftijd dat ze allang niet meer op pad kunnen met Daniëls grote hobby, het draaiorgel. Maar Daniël en Wimmy willen niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Samen willen ze uit het leven stappen, na een laatste dans op ‘It wie op in simmerjűn’.

Meteen na afloop van het culturele jaar 2018 gaat de tragikomedie ‘It wie op in simmerjűn’ van Pier21 in premičre. De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de restvan hun leven.

Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang… Gerenommeerde acteurs Jan Arendz en Joke Tjalsma spelen zowel het jonge als het oude stel. Ze staan voor het eerst samen op het podium in dit nieuwe stuk van Bouke Oldenhof. Eerder schreef Oldenhof ‘Feteranen’, dat in 2017 werd uitgeroepen tot het beste Friestalige toneelstuk 2013-2016.

Velen kennen Joke Tjalsma van ‘Marijke Muoi’, waarin ze een glansrol vertolkte. Jan Arendz tourde recent succesvol door de provincie met ‘Bokwert’. De regie van ‘It wie op in simmerjűn’ is in handen van Jos Thie, vaste regisseur bij Pier21 en de man achter de grote
2018-productie ‘De Stormruiter’.

Het stuk is geschreven door : Bouke Oldenhof
De regie is in handen van : Jos Thie

en tot ziens in de Bining

Kaarten zijn te verkrijgen bij Freark Pietersma thuis of zijn mail: f.pietersma@ziggo.nl of bij ons dorpshuis de Bining bij een snackmiddag. (laatste zaterdag van de maand)